Interim- en Transitiemanagement

In veel gevallen is het raadzaam om uw verander- of verbetertrajecten te laten trekken en coördineren door externe specialisten. Knowhow van buitenaf geeft een interne reorganisatie vaak een veel grotere stuwkracht.

Een greep uit enkele uitdagingen en cases waarbij Badels Pitt u de nodige expertise en competenties levert:

 • Uw marktpositie staat stevig onder druk door agressieve concurrenten, meestal met een sterke digitale strategie. Een gefundeerde aanpassing van uw commerciële strategie dringt zich op om uw bedrijf opnieuw ‘futureproof’ te maken.
 • Voor uw bestaand productgamma zoekt u dringend nieuwe verkoopskanalen, nationaal of internationaal.
 • Het aanbod van uw huidige producten en diensten is al een tijdje te veel ‘commodity’ aan het worden. U bent op zoek naar verdieping of innovatieve verbreding.
 • U overweegt een fusie of overname en wil de mogelijke synergieën (marktaandelen, kosten, organisatiestructuur) nauwkeurig in kaart krijgen.
 • Verkoop is de motor van elke onderneming. Maar u twijfelt aan de efficiëntie en effectiviteit van de gebruikte technieken en tactieken.
 • Gebruikt u dynamische dashboards en slimme tools om continu te verbeteren? Zijn de KPI’s die u toepast wel doeltreffend en juist?
 • U voelt de behoefte om met een professionele en ervaren loep naar uw huidig businessmodel en organisatie te laten kijken. En gedegen ondersteuning te krijgen bij de implementatie van de te volgen pistes.
 • U wil concreet weten waar u efficiëntie en geld laat liggen of op welke bedreigingen u waarschijnlijk niet voorbereid bent.
 • Een goed gediversifieerde prijspolitiek is noodzakelijk geworden. Gedetailleerde rendementsanalyses ontbreken echter in uw bedrijf.
 • U wil op een gefundeerde manier enkele ‘make or buy’ knopen ontwarren.

Dit zijn slechts een aantal cases en situaties waarvoor u de gekwalificeerde ondersteuning van Badels Pitt kan inschakelen. Samen sporen we de knelpunten en verbetermogelijkheden in uw organisatie op. We analyseren ze grondig en eenmaal de pragmatische oplossingen gekozen, implementeren we deze consequent en op een duurzame manier. We vertrekken daarbij steeds vanuit uw strategisch businessplan. Vervolgens ‘dalen we af' naar de optimale organisatiestructuur, de actieplannen en de KPI’s. We nemen daarbij ook effectief deel aan uw operationele activiteit gedurende een af te spreken periode.

 

ONZE EXPERTISE

stadiadynamiekBadels Pitt bestaat uit een vaste kern van gepassioneerde en doorgewinterde transformatiemanagers. Maar intussen hebben we ons ook omringd met een hecht netwerk van meer dan 500 dynamische specialisten die elk een bewezen track record hebben in diverse sectoren en domeinen. Ze zijn grondig en objectief geselecteerd op hun specifieke expertise, pragmatische knowhow en ethische waarden. En ze zijn snel inzetbaar.

U kan op ons beroep doen voor de strategische problematieken van de cases hierboven. Maar zeker ook wanneer zich een continuïteitsprobleem voordoet en u nood heeft aan tijdelijke vervanging van een directielid of manager. Of wanneer u de interne tijd of knowhow ontbreekt om een belangrijk project door te voeren. Tenslotte levert een externe leider of expert vaak de gewenste maar ook neutrale meerwaarde voor het succes van uw traject en krijgt hij alle neuzen in de juiste richting. Soms is een objectieve afstand nodig om tot de beste inzichten te komen…

 

Een verlengstuk van uw bedrijf

Onze senior transitie- en interim managers zorgen sowieso voor nieuwe inzichten en impulsen, een extra drive en dynamiek en een inspirerende blik op uw bedrijfsplannen en concrete uitdagingen. We werken ons snel in in uw (gewenste) bedrijfscultuur en opereren als een verlengstuk van uw bedrijf.

Onze resultaten leven gegarandeerd lang door in uw organisatie. Wij zorgen ook voor overbrugging en overdracht aan en coaching van het permanent management. Zo kan uw organisatie op het ingeslagen pad verder wanneer het transitietraject is afgerond. Het is trouwens niet uitzonderlijk dat een transitie-opdracht uitmondt in een permanente samenwerking met de betrokken manager of projectleider.

Ten slotte staan wij resoluut in voor een rigoureuze kwaliteitscontrole en intensieve begeleiding van onze managers doorheen het volledige traject.

In het luik "Voor interim managers" vindt u een overzicht van een aantal concrete opdrachten en projecten waarvoor onze managers al werden ingezet of momenteel concreet op werken.

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang nieuws en advies over onze expertises.

OVER BADELS PITT

Badels Pitt combineert een unieke expertise en knowhow in strategisch verander- en transformatiemanagement, met een even doorgedreven aanpak voor de search en recrutering van uw nieuwe vaste medewerkers.

ONZE EXPERTISES

 • Rekrutering van permanent talent
 • Change & Transformatie management
 • Interim & Project management

Lid van Federgon
                

CONTACTGEGEVENS

 • T.+32(0)9 233 09 79
 • E.info@badelspitt.be
 • A.Ter Wal 4
  9930 Lievegem
  België
 • H.Ma - Vr: 8:00 - 18:00

© Copyrights 2021 Badels Pitt · Disclaimer · Privacy Policy · Aanmelden