nieuws & Inzichten

Vers Talent: de drie T's

Uw bedrijf heeft zeer waarschijnlijk geregeld behoefte aan vers talent.
Dan kan u een nieuwe medewerker/manager aantrekken in vast dienstverband of kiezen voor een interim management formule.
In uw beslissing laat u zich best leiden door ​de 3 T's:

Het juiste Talent (1)
De
Tijdsfactor (2)
Het kostenTarief
(3)

1) Ga niet voor second best​.

Een nieuwe manager die een sleutelrol gaat opnemen in uw verbetertraject moet uit het juiste hout gesneden zijn. Soms is hij of zij het best te vinden als vaste medewerker en soms als zelfstandig transitiemanager.
Laat op de eerste plaats het juiste talent primeren in de keuze tussen vast dienstverband of interim management.
Echt talent op maat van uw bedrijf loopt meestal niet zomaar te koop en is ook niet lang beschikbaar.


​2) Time is on your side.

De tijdsfactor heeft zowel betrekking op de snelheid waarmee u het nieuwe talent aan boord wil hebben als op de ingeschatte duur van de functie of opdracht. Is de nood acuut dan zal een interim-/transitiemanager meestal heel snel kunnen ingezet worden.
Is de opstart minder dringend en voorziet u een samenwerking op lange termijn dan zal waarschijnlijk een vast dienstverband aangewezen zijn.

Een gecombineerde formule kan echter vaak de voordelen van beide scenario's bundelen: een ervaren transitiemanager met de juiste skills gaat onmiddellijk aan de slag en baant terzelfdertijd de weg voor de permanente manager die intussen op de brede markt gezocht wordt.


​3) Trade-off in het kostenplaatje.

De kostenvergelijking tussen een zelfde manager in vast dienstverband of op zelfstandige en tijdelijke basis is perfect te maken.
Een uitgebreide salarisstudie onder kaderleden, in opdracht van het Instituut voor het Familiebedrijf (2016; 690 deelnemers waarvan 26% familiebedrijven) concludeerde dat het gemiddeld bruto-maandloon varieert tussen 6062 en 9619€. Op basis van een mediaan van 7500€ bruto/maand kunnen we de all-in kost per werkdag berekenen (incl. alle werkgeversbijdragen, verzekeringen, bedrijfswagen, extra-legale voordelen e.a. vergoedingen). Het resultaat levert een all-in bedrag op van gemiddeld 900€ per werkdag. Om een vast maandloon om te zetten tegen een vaste dagvergoeding kan u dus een gemiddelde omrekenfactor van 0.12 hanteren (bruto-maandloon * 0.12 = all-in dagvergoeding).


Badels Pitt
wil graag met u meedenken.
Rekrutering en KPI's

Op zoek naar dé nieuwe job?

Wil je graag weten welke nieuwe werkgevers geïnteresseerd zijn in jouw capaciteiten en ervaring? Een eerste prima investering is alvast ons je uitgebreid CV op te sturen. Voeg ook je motivatie toe waarom je deze stap zet, hoe je zelf je troeven en talenten wil samenvatten en naar welk type nieuwe uitdaging je precies op zoek bent.

MEER INFO

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang nieuws en advies over onze expertises.

OVER BADELS PITT

Badels Pitt combineert een unieke expertise en knowhow in strategisch verander- en transformatiemanagement, met een even doorgedreven aanpak voor de search en recrutering van uw nieuwe vaste medewerkers.

ONZE EXPERTISES

 • Rekrutering van permanent talent
 • Change & Transformatie management
 • Interim & Project management

Lid van Federgon
                

CONTACTGEGEVENS

 • T.+32(0)9 233 09 79
 • E.info@badelspitt.be
 • A.Ter Wal 4
  9930 Lievegem
  België
 • H.Ma - Vr: 8:00 - 18:00

© Copyrights 2021 Badels Pitt · Disclaimer · Privacy Policy · Aanmelden