Missie, Troeven en Waarden

Onze Onderscheidende Troeven

Badels Pitt biedt enerzijds high level transformatie- en veranderingsmanagement aan en anderzijds duurzame rekruteringsoplossingen. Wij richten ons vooral op managersfuncties voor KMO’s actief in b2b-markten. Daarbij engageren wij ons onvoorwaardelijk om van elke opdracht een maximaal succes te maken en streven uw belangen na als zijn het de onze.

Badels Pitt is natuurlijk niet de enige op de markt…
De mix aan oplossingen die we aanbieden onderscheidt ons echter wel sterk van de meeste andere spelers.

OnderscheidenDE Troeven

1 . Op de eerste plaats zijn onze partners ‘gepokt en gemazeld’ in de wereld van de middelgrote bedrijven met b2b-activiteiten. De bedrijfscultuur, de organisatiestructuur en het profiel van de medewerkers binnen deze bedrijven zijn toch wel specifiek. Maar ook de klantenaanpak en de aard van de uitdagingen. Denk daarbij bv. aan CRM- of ERP-pakketten op maat, een klantenservice die ‘lean and mean’ moet zijn, de snelheid en flexibiliteit van de processen. Veel b2b KMO’s staan op vandaag ook nog niet helemaal oog in oog met de ‘digitale disruptie’ en hebben dus nog een inhaalbeweging voor de boeg.

2. Badels Pitt biedt niet zomaar het klassiek interim management aan. Wij maken een belangrijk onderscheid tussen:

 • Transitie- en transformatiemanagement: meestal nodig wanneer het bedrijf zich in een belangrijke fase bevindt waarbij bruggen moeten gebouwd worden van de huidige organisatie (die voorbijgestreefd is of ondermaats presteert) naar  het nieuwe, gewenste bedrijfsmodel. In de praktijk komt het vaak aan op structurele aanpassingen die het bedrijf en de interne organisatie efficiënter en kosteneffectief maken.
 • Change-/verandermanagement: leunt weliswaar sterk aan bij transitiemanagement, maar hier ligt de nadruk op het ingrijpend veranderen en vernieuwen van de organisatie, de structuren, de processen en de competenties. Dit vraagt een specifieke en gestructureerde aanpak.
 • Crisis- en turnaround management: wanneer de situatie heel acuut is en de term ‘crisis’ op zijn plaats, dan is het van vitaal belang zo snel als mogelijk de organisatie te stabiliseren en het bloeden te stelpen. Vervolgens moet het tij op een doordachte manier gekeerd worden om het bedrijf opnieuw levensvatbaar te maken. Meestal is een grondige herstructurering en strategische reorganisatie vereist om in een volgende fase weer met een positieve groei en dynamiek aan te sluiten.
 • Projectmanagement: hier gaat het om het planmatig analyseren en vervolgens implementeren van een welomschreven project. Dit kan zich in diverse domeinen van de organisatie situeren (ICT, Kwaliteit, Productie en Logistiek, Finance, Verkoop, Marketing, HRM, investeringsbeslissingen, delocalisatie, …).
 • Vervangingsmanagement: zoals de term het uitdrukt, is er een lacune ontstaan waarin een manager tijdelijk moet vervangen worden (ziekte, zwangerschap, de manager is tijdelijk zelf aan een andere opdracht toegewezen, …). De competenties van de vervangingsmanager moeten zo nauw mogelijk aansluiten met deze van de persoon die hij of zij vervangt.
 • Interim management: de term wordt vaak als een verzamelbegrip gebruikt voor de vorige specifieke categorieën.

Wij stellen vast dat vele interim management providers niet de juiste nuances onderscheiden in de vereiste ervaring en competenties om de opdracht optimaal te doen slagen. Noch in de aanpak, noch in het selecteren en coachen van de juiste externe managers. Dit is precies wat wij wel doen…!

3. Volledig evenwaardig aan onze interim management oplossingen is Badels Pitt ook gespecialiseerd in het doelgericht zoeken, screenen en evalueren van permanent talent om uw organisatie structureel te versterken. Onze eigen ervaring met de meeste selectiebureaus heeft ons geleerd dat hun aanpak meestal vrij stereotiep is (intake-gesprek, screening database, advertenties plaatsen, rudimentaire selectie voorstellen).

Badels Pitt gaat veel dieper.
Net zoals we doorvragen op úw werkelijke behoeften, gaan we even grondig te werk zowel in onze zoekmethodes als in onze screening van uw potentieel nieuwe werknemers. Ook in de referentiechecks, het eventueel assessment en de tussentijdse evaluaties gaan we intensiever te werk dan “the usual”.

4. Last but not least is er de synergie tussen 1, 2 en 3.
Badels Pitt onderscheidt zich zowel in de breedte van het aanbod maar ook in de diepte ervan met de kwaliteit van de mogelijke oplossingen. U kiest zelf uit ons professioneel menu wat u het best past.

ONZE WAARDEN

Naast onze oplossingen bieden we u ook onze waarden aan. Wij staan voor en geloven heel sterk in:

 • Drive en passie
 • Open en directe no-nonsense communicatie
 • Objectiviteit en onafhankelijkheid
 • Commitment: afspraken zijn er om na te komen
 • Snelheid en flexibiliteit: wij schakelen snel, sneller dan de meesten…
 • Expertise en ervaring
 • Respect en ethiek, zowel m.b.t. onze klanten als de mensen met wie we werken
 • Originaliteit en out of the box denken
 • Maatwerk!

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang nieuws en advies over onze expertises.

OVER BADELS PITT

Badels Pitt combineert een unieke expertise en knowhow in strategisch verander- en transformatiemanagement, met een even doorgedreven aanpak voor de search en recrutering van uw nieuwe vaste medewerkers.

ONZE EXPERTISES

 • Rekrutering van permanent talent
 • Change & Transformatie management
 • Interim & Project management

Lid van Federgon
                

CONTACTGEGEVENS

 • T.+32(0)9 233 09 79
 • E.info@badelspitt.be
 • A.Ter Wal 4
  9930 Lievegem
  België
 • H.Ma - Vr: 8:00 - 18:00

© Copyrights 2021 Badels Pitt · Disclaimer · Privacy Policy · Aanmelden